days
:
hrs
:
min
:
sec

Regulament ARAD FALL RUN 2023

Sportul ne învață cum să ne depășim limitele, principiile din sport le putem aplica în viața de zi cu zi. Cu o mentalitate puternică, călită prin sport, ne putem potența succesul în orice aspect al vieții. Cursele de alergare ne învață cum să trecem peste bariere, cum să depășim obstacole, dezvoltarea acestor abilități putând fi adoptate de oricine și aplicate apoi oricărui domeniu de activitate.

Arad Fall Run este o manifestare sportivă care se adresează amatorilor de alergare. Manifestarea constă în parcurgerea traseului stabilit pentru fiecare probă. Participanții la manifestare sunt obligați să respecte termenii și condițiile Regulamentului Oficial. Regulamentul Oficial este întocmit și va fi făcut public conform legislației aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant pe site-ul www.aradrun.ro urmând a fi afișat și la locul de desfășurare a competiției.

CAP 1. INFORMAȚII GENERALE

Ediția a 1-a ARAD FALL RUN 2023 (Evenimentul si toate cursele asociate) este organizată în data de 18 noiembrie 2023 de către ASOCIATIA CITY GUIDE și partenerii.  Date Organizator: Asociația CITY GUIDE ARAD cu sediul în localitatea Arad, Județul Arad, CIF 34254410; Cont: RO22BTRLRONCRT0289294001, deschis la Banca Transilvania – Sucursala Arad, reprezentat prin Robert Gheza Nagy, tel 0729977107

Coordonator proiect Viorica Graur. tel 0763811407

Date de contact: https://aradrun.ro/contacts/

Noutăți si informații suplimentare despre Eveniment pot fi regăsite pe site-ul dedicat, www.aradrun.ro

Prin completarea formularului pus la dispoziție de către Organizator, prin participarea la Eveniment si la oricare dintre cursele asociate va exprimați acordul explicit si necondiționat de a respecta termenii prezentului Regulament si orice instrucțiuni/recomandări ale Organizatorului. Organizatorul își rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana in prima zi a Evenimentului, cu condiția informării participanților pe site-ul Evenimentului.

Ori de cate ori regulile speciale menționate in regulament mai sus nu se pot aplica, se va aplica Legea Romană.

CAP 2. CURSE ORGANIZATE

Competitive cu taxă de participare

Semimaraton +21 km (traseu 22,5 km) pot participa persoanele care au împlinit/ împlinesc 16 ani în anul 2023.

Categoriile de vârstă pentru această cursă sunt: 16-34 ani, 35-45 ani, 46-55 ani, 55+ ani; Participanții cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani trebuie să prezinte la ridicarea kit-ului acceptul părintelui sau a tutorului legal.

STAFETA Semimaraton +21 km (traseu 22,5 km) pot participa ECHIPE formate din 3 persoane care au împlinit/împlinesc 16 ani in anul 2023. Fiecare participant parcurge o tură de aprox 7,5 km. Schimbul de ștafetă se va face in zona special amenajată pentru predarea ștafetei. Echipa de Ștafetă va avea componentă doar pentru categoria masculin sau feminin și pot avea categorii de vârstă diferite. Participanții cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani trebuie să prezinte la ridicarea kit-ului acceptul părintelui sau a tutorului legal.

Cros 7.5km  individual pot participa persoanele care au împlinit/ împlinesc 14 ani în anul 2023.

Categoriile de vârstă pentru această cursă sunt: Open (toți concurenții), 16-34 ani, 35-45 ani, 46-55 ani, 55+ ani; Participanții cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani trebuie să prezinte la ridicarea kit-ului acceptul părintelui sau a tutorului legal.

Cros 7.5km  echipă pot participa persoanele care au împlinit/ împlinesc 14 ani in anul 2023.

Echipele pot avea componență mixtă, și se premiază prin acumularea timpilor realizați de membrii echipelor. Echipele sunt formate din 4 alergători indiferent de sex sau vârstă. Echipele se identifică prin nume (numele se alege de către componentul care face înregistrarea)

Participanții cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani trebuie să prezinte la ridicarea kit-ului acceptul părintelui sau a tutorului legal.

Populare fără taxă de participare

Cros popular – 3km pe o distanță de aprox 3km pot concura persoanele care au împlinit cel puțin vârsta de 6 ani. Participanții cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani trebuie să prezinte la ridicarea kit-ului acceptul părintelui sau a tutorului legal.

Cros Familie 1km,  pot concura în echipă, părinte + copil (minorul trebuie să fie sub vârsta de 6 ani)

Cros Fotolii rulante 1km Persoanele cu dizabilități se pot înscrie la cursa de 1km. Sunt luați in considerare sportivii care se deplasează in fotolii rulante si care se autopropulsează. Aceștia sunt incluși in clasamentul categoriei “Fotolii rulante”. Persoanele adulte cu dizabilități motorii si care participa la una dintre probele evenimentului in fotolii rulante împinse de un terț sau mergând cu cârje sau alte categorii diferite de cea descrisa mai sus, pot participa la cursa si NU sunt incluși in clasamente.

CAP 3. CONDIȚII DE PARTICIPARE

Pentru a participa la cursele evenimentului sportiv Arad Fall Run și pentru a primi kitul de concurs fiecare alergător trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

1) să aibă vârsta pentru a se încadra la cursa selectată

2) să se înregistreze online pe site-ul wwwaradrun.ro, iar înscrierea să fie confirmată printr-un email al organizatorului;

3) să prezinte un act de identitate pentru verificare;

4) să își asume responsabilitatea pentru orice fel de accident sau paguba suferite in timpul competiției – Organizatorul își declina orice responsabilitate, pentru astfel de situații in conformitate cu prevederile prezentului Regulament;

5) sa își asume responsabilitatea ca au capacitatea fizica si ca au un aviz medical pentru a participa la cursa la care s-au înscris. Organizatorul își declina orice responsabilitate cu privire la orice problema medicala apăruta in timpul sau ulterior Evenimentului;


Participarea la eveniment este strict personala. Este interzisa schimbarea, vânzarea, transferul sau oferirea pentru schimb a înscrierii la Eveniment. De asemenea, nu este permisa purtarea numărului de concurs de către o alta persoana decât alergătorul căruia i-a fost alocat. Orice încălcare a acestei condiții va fi sancționată cu descalificarea alergătorului iar Organizatorul își rezerva dreptul de a exclude persoana in cauza de la participarea la evenimente ulterioare.

Alergătorul care cedează numărul de înregistrare unui terț este singurul responsabil in eventualitatea producerii unui accident/incident produs/cauzat de către sau care implica terțul in timpul Evenimentului. Terțul nu va putea invoca neaplicarea prezentului Regulament ca urmare a participării sale la Eveniment. Organizatorul își declina orice responsabilitate pentru orice consecințe si sau fapte si sau prejudicii suferite de către terț.

Condițiile particulare legate de înscrierea la alte curse sunt prevăzute in prezentul regulament pe care va recomandam să o consultați înainte de înregistrare. De asemenea vă recomandăm să consultați integral site-ul dedicat, www.aradrun.ro

CAP 4. MODALITĂȚI DE ÎNSCRIERE ȘI PLATĂ TAXE

Înscrierea la cursele competitive din cadrul Evenimentului se poate face online, prin completarea formularului pus la dispoziție de către Organizator pe site-ul www.aradrun.ro.

După aceasta data numărul kit-urilor de concurs disponibile pentru înscrieri vor fi anunțate pe site.

Dată limită 14 noiembrie 2023 ora 18.00

Cursă competițională

Valoare taxă înscriere

Semimaraton 21+ km

120 lei

Semimaraton stafetă (3 pers)

210 lei

Cursă 7,5 km  

80 lei

Cursă 7,5 km grup (4 pers)    

160 lei

Cursă populară

Valoare taxă înscriere

Cursa 3 k și Family 1 km, Fotolii rulante 1 km

Înscriere gratuită

ATENTIE!

În ziua competiției NU se fac înscrieri la cursele competitive, doar la cursele populare in limita locurilor disponibile

Taxele achitate reprezintă donații ale participanților către asociație. Toate înregistrările sunt ferme si definitive. Taxele de participare achitate nu vor fi restituite in nici o circumstanță cu excepția cazului in care o astfel de situație este prevăzută expres in Regulament.

CAP 5. RIDICAREA KIT-URILOR DE CONCURS

Alergătorii se vor prezenta la locația de desfășurare a evenimentului (locația de start/sosire – Parcul Eminescu din Arad) conform programului afișat ulterior pe site pentru a primi kitul de concurs.

Pentru ridicarea kiturilor de concurs alergătorii înscriși vor prezenta următoarele documente:

  1. Scrisoarea de confirmare a înscrierii – Aceasta este personalizata, va fi primita pe email in săptămâna evenimentului. ( Pe telefon sau printata)
  2. Document de identitate (organizatorii îl verifica si îl înapoiază imediat posesorului). Fiecare alergător primește un număr de concurs (BIB).

CAP 6. GARDEROBA, DEPOZITARE, OBIECTE PERSONALE

Lângă zona de start va fi instalat un cort in care alergătorii își pot schimba echipamentul înainte si după cursa. Împreuna cu numărul de concurs fiecare alergător primește săculețul pentru haine si un sticker care va indica numărul de concurs; sticker-ul trebuie lipit pe săculețul pentru haine înainte de a fi depus la garderoba. Săculețul pentru haine poate fi depus in cortul cu garderoba înainte de start si poate fi ridicat după terminarea cursei, pe baza numărului de concurs. Vor fi acceptați numai săculeții care au sticker ce corespunde cu numărul de concurs al alergătorului.

Cortul vestiar este păzit de colaboratori ai organizatorului însă nu este recomandat sa fie depozitate obiecte de valoare. Organizatorii nu își asuma responsabilitatea pentru furtul, distrugerea sau pierderea obiectelor personale.

CAP 7 PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

Persoanele adulte cu dizabilități se pot înscrie la Cursa populară 3k si Cursa Populara Family 1km. Sunt luați in considerare sportivii care se deplasează in fotolii rulante si care se autopropulsează. Aceștia sunt incluși in clasamentul categoriei “Fotolii rulante”. Persoanele adulte cu dizabilități motorii si care participa la una dintre probele evenimentului in fotolii rulante împinse de un terț sau mergând cu cârje sau alte categorii diferite de cea descrisa mai sus, pot participa la cursa si NU sunt incluși in clasamente.

Toate persoanele menționate la acest capitol pot beneficia de gratuitate la înscriere daca vor prezenta o adeverința medicala doveditoare, in vederea dovedirii gradului de handicap.

CAP 8 PUNCTE DE HIDRATARE

Vor fi amplasate 3 puncte de hidratare, 2 pe traseu și unul la Plecare/Sosire.

Participanții sunt rugați să arunce sticlele si paharele de plastic in zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curățenie. Nu sunt permise recipiente de sticla sau metalice pe parcursul desfășurării cursei.

WC-urile sunt amplasate in zona de Start / Sosire si in zona apropiata fiecărui punct de hidratare.

CAP 9 CRONOMETRARE

Serviciul de cronometrare va fi asigurat, de către o companie specializata, pentru cursele Semimaraton 21+ km, cros 7,5 km. Sistemul înregistrează fiecare trecere a cipului electronic al fiecărui alergător peste covoarele electronice (puncte de control) si calculează timpul fiecărui alergător. Punctele de control sunt amplasate la linia de start/sosire si de-a lungul cursei, fără a fi semnalizate,

ATENTIE!

  • Alergătorii trebuie sa treacă prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participa. Alergătorii care nu calca pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi înregistrați de sistemul de cronometrare si vor fi descalificați automat.
  • Este responsabilitatea alergătorului sa poarte numărul de concurs pe tricou pe partea din fata, iar cipul electronic montat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Va fi descalificat automat orice alergător care nu poarta numărul de concurs pe tricou, poarta alt număr de concurs in locul celui primit din partea organizatorului sau care nu poarta cipul de concurs pe toata distanta cursei, pe poziția indicata in instrucțiuni. In ziua competiției nu va fi posibila schimbarea sau înlocuirea numărului sau a cipului de concurs (inclusiv in cazul pierderii) si nici schimbarea numerelor de concurs intre alergători. Aceste abateri duc la descalificare.

CAP 10 ACCES IN ZONA DESTINATA EVENIMENTULUI

Este strict interzis a se aduce orice fel de obiecte in zona destinata Evenimentului care pot fi periculoase sau ilegale ( droguri, arme de foc sau obiecte care pot fi considerate arme albe, materiale explozive etc.)

Este interzis accesul oricărui vehicul pe traseu, cu excepția bicicletelor sau vehiculelor organizatorilor si a scaunelor cu rotile. Cei care nu se conformează vor suporta sancțiunile prevăzute de lege.

Pentru a participa la Eveniment si a pătrunde in zona destinata Evenimentului, participanții recunosc si își exprima consimțământul expres cu privire la faptul ca Organizatorul, poate solicita, prin intermediul personalului de securitate, verificarea corporala a persoanelor si a lucrurilor personale ale acestora. In cazul refuzului unor astfel de verificări, persoanei care refuza, nu i se va permite sa intre sau sa continue sa mai aibă acces in zona destinata Evenimentului.

Organizatorul si personalul de securitate poate refuza sau îndepărta, la propria sa discreție din zona destinata Evenimentului, inclusiv in timpul desfășurării Cursei, orice persoana care:

  1. i) nu respecta regulile instituite prin prezentul Regulament,
  2. ii) are un comportament de natura sa deranjeze participarea normala in cadrul Evenimentului pentru situații cum ar fi, dar nelimitându-se la: folosirea oricărui obiect sau comportament care sa pună in dificultate si/sau sa împiedice dificultate circulația si siguranța ceilalți participanți la Eveniment;

iii) folosesc orice modalitate de promovare si marketing a unor mărci, companii, produse, servicii etc, care nu sunt sponsori ai competiției sau pentru care nu exista acceptul Organizatorului;

  1. iv) promovează in orice forma opinii politice, religioase, sau de orice natura care pot conține un mesaj politic, religios sau care poate incita la ura, violenta etc;

v)promovează mesaje si conținut de natura a leza imaginea Evenimentului.

CAP 11 ASIGURARI IN CAZ DE ACCIDENTE

Participarea la oricare dintre cursele Evenimentului este făcută exclusiv pe riscul Participantului. Organizatorul nu este responsabil de nici un prejudiciu de orice fel suferit de către Participant ca rezultat al participării la cursa, cu excepția cazului in care prejudiciul este o consecință directa a intenției Organizatorului. Aceasta excludere de responsabilitate se aplica de asemenea si in cazul oricăror daune posibile pentru cauze cum ar fi dar fără a se limita la accidentari sau deces. In cazul in care asigurarea Organizatorului va acoperi si asiguratorul va considera ca trebuie sa plătească orice suma in vederea acoperirii unor prejudicii suferite de către Participant, responsabilitatea Organizatorului va fi limitata la asuma achitata de către societatea de asigurări.

Participantul este singurul responsabil de încheierea unei asigurări in vederea acoperirii oricăror daune provocate de accidentari, boli sau deces cauzate de participarea la Eveniment. Participantul declara ca este conștient ca participarea necesita o sănătate fizica si mentala foarte buna si declara ca este pregătit corespunzător sa participe la Eveniment, efectuând antrenament adecvat pentru aceasta participare. Organizatorul in mod expres si cu precădere indica Participantului sa efectueze orice examen medical este necesar care sa ateste ca este apt de a participa la Eveniment. Participantul rămâne responsabil fata de Organizator pentru orice prejudiciu ar provoca unei terțe parți, inclusiv unui alt Participant, voluntar etc, ca urmare a oricărui act sau omisiuni care este imputabil Participantului.

CAP 11 CLASAMENT

Clasamentul oficial va fi disponibil pe website-ul evenimentului in maxim 24 de ore de la finalizarea curselor, cu excepția situațiilor menționate in mod expres la regulile specifice aplicabile unor curse.

Timpul real, măsurat din momentul trecerii prin poarta de start (după startul oficial) pana in momentul trecerii liniei de sosire, va fi de asemenea disponibil ca informație pe certificatul de participare pentru fiecare alergător. Acest timp nu poate fi folosit in clasamentul oficial.

CAP 12 PREMIERE

Arad Fall Run organizează festivitatea de premiere  care va avea loc in ziua competiției. Pentru programul complet vizitați pagina aferenta de pe website-ul Evenimentului.

Pentru cursele de 21+K, cros 7,5K vor fi acordate premii in bani. Aceste premii sunt oferite in “lei”

Premiile oferite de către Organizator vor fi anunțate înainte de desfășurarea Evenimentului. Înainte de plata către participant, din premiile in bani anunțate se vor deduce toate taxele in conformitate cu legislația romana, urmând ca diferența sa fie achitata participantului.

Un Participant nu este îndreptățit sa primească un premiu daca a acționat sau acționează într-o modalitate care contravine prezentului Regulament. In situația in care după oferirea premiului Organizatorului ii sunt aduse la cunoștința circumstanțe din care reiese ca participantul a încălcat in orice fel Regulamentul si regulile care il completează are obligația sa restituie imediat premiul la prima solicitare a Organizatorului;

!!!!!! (Articol modificat în urma modificării legislației fiscale – premiile se vor vira în cont, nu se vor preda cash participanților) 

Premiile in bani vor fi plătite prin virament bancar, în conturile indicate de câștigători, în termen de 20 zile de la eveniment. În ziua evenimentului se va completa fisa pentru fiecare premiu. 

Vor fi acordate premii și pe categorii de vârstă, cu condiția ca fiecare categorie de vârstă să fie cel puțin cinci participanți.

Premiile in produse vor fi oferite doar câștigătorilor prezenți la premiere.

Lista cu premii va fi anunțată la secțiunea premii

CAP 13 PROBLEME MEDICALE / PRIM AJUTOR

Participarea la cursa este permisa doar participanților care nu au probleme medicale si care au capacitatea fizica si pregătirea sa participe la cursa la care se înscriu din cadrul Evenimentului. Prin înscrierea in cadrul Evenimentului si participarea la cursa fiecare participant declara si își asuma pe propria sa răspundere faptul ca este apt sa participe la cursa la care s-a înscris si ca a consultat in acest sens un medic de specialitate care i-a acordat avizul sa participe la cursa la care s-a înscris.


Participantul exonerează de orice răspundere pe Organizator in legătura cu orice problema medicala, de orice natura apăruta in timpul sau după participarea la Eveniment.
Punctele de Prim Ajutor vor fi poziționate pe traseul cursei si in zona de Start / Sosire.
Ambulantele poziționate la punctele de prim ajutor vor fi anunțate de arbitrii de pe traseu in cazul accidentarii alergătorilor pe circuit si vor interveni in regim de urgenta.
Alergătorii care s-au retras din cursa pot aștepta la punctele de hidratare trecerea autovehiculului special pus la dispoziție de organizatori pentru deplasare către zona de Start/Sosire sau pot apela la transportul in comun.


In măsura in care observa ca un participant are probleme medicale, alergătorii vor informa organizatorii sau vor atenționa personalul de la punctele de Prim Ajutor.
Participanții autorizează si își dau consimțământul expres de a fi transportați la spital/de a li se asigura asistenta medicala in urma cererii exprese a reprezentanților Organizatorului, in cazul in care, in opinia acestor persoane asistenta medicala este necesara si declara ca renunța la orice pretenții ar putea avea in legătura cu un astfel de transport si/sau tratament de urgenta, întârzieri ori deficiente in legătura cu acesta.

CAP 14 RAMBURSAREA TAXEI DE ÎNSCRIERE, MODIFICAREA ÎNSCRIERII ȘI TERMENE IMPORTANTE PENTRU ALERGĂTORI

Taxele de înscriere NU sunt rambursabile, inclusiv pentru cei care s-au înscris si nu se prezinta la competiție.

Modificarea înscrierii se poate realiza contra taxei de procesare de 10 EUR / persoana, aplicabilă pentru următoarele tipuri de modificări:

  1. transferul la altă cursă. Dacă noua cursă este mai scumpă, alergătorul plătește și diferența de taxă a cursei.

Pentru cazurile de forța majora trebuie sa prezinte un document acceptat de către organizatori care sa poată atesta acest lucru, iar modificarea se va face gratuit.

Ori de cate ori este necesar, Organizatorul își rezerva dreptul de a modifica traseul, poziția punctelor de alimentare sau a oricărui alt elemente care fac parte din organizarea Evenimentului. De asemenea, Organizatorul va putea modifica data Evenimentului sau orele de start in orice moment fără plata unei compensații către participanți;

In măsura in care evenimentul nu poate avea loc sau este întrerupt din motive care nu sunt in controlul Organizatorului (cum ar fi , dar nelimitându-se la decizii administrative ale autorităților, cazuri de forța majora, greve, instituirea unor stări de urgenta, etc), nu va fi responsabil de acoperirea nici unor prejudicii către participanți.

Cu toate acestea, in situațiile de mai sus va oferi posibilitatea participanților înscriși sa se înscrie fără alte costuri la următorul Eveniment al Organizatorului, dar fără ca Organizatorul sa suporte orice alt cost către participanți.

In măsura in care evenimentul nu poate avea loc sau este întrerupt din motive care nu sunt in controlul Organizatorului (cum ar fi , dar nelimitându-se la decizii administrative ale autorităților, cazuri de forța majora, greve, instituirea unor stări de urgenta, etc), nu va fi responsabil de acoperirea nici unor prejudicii către participanți.

Cu toate acestea, in situațiile de mai sus va oferi posibilitatea participanților înscriși sa se înscrie fără alte costuri la următorul Eveniment al Organizatorului, dar fără ca Organizatorul sa suporte orice alt cost către participanți.

In cazul anularii evenimentului din orice cauza imputabila Organizatorului, orice participant care nu optează sa se înscrie la următorul Eveniment al Organizatorului are dreptul sa solicite si sa primească taxa de înregistrare. Nici o alta suma nu va fi plătita de către Organizator.

In cazul anularii evenimentului din orice cauza neimputabila Organizatorului, taxele de înregistrare nu vor fi returnate, iar participantul va avea doar posibilitatea transferului taxei la următorul Eveniment al Organizatorului.

CAP 15. RETRAGERE / EXCLUDERE / REFUZ DE ÎNREGISTRARE / DESCALIFICARE

Organizatorul are dreptul de a refuza înscrierea, de a exclude din cursa si/sau de a descalifica participantul care a avut, la curse anterioare sau la aceasta editie, comportamente/atitudini/manifestări care contravin prezentului regulament cum ar fi dar nelimitându-se la următoarele exemple:

– A fost eliminat sau exclus din curse similare pentru încălcarea regulamentului;

– Exista intenția de a folosi Evenimentul pentru a-si face cunoscute opinii politice sau religioase ori de natura a aduce prejudicii de imagine a Evenimentului;

– Încalcă o prevedere sau prevederi ale Regulamentului;

– Are o conduita prin care aduce prejudicii imaginii Evenimentului;

– A fost sancționat pentru încălcarea regulilor anti-doping;

– Se afla sub influenta băuturilor alcoolice sau a drogurilor;

CAP 16. CONDUITA PARTICIPANȚILOR

Pe toata durata Evenimentului Participanții trebuie sa aibă o conduita politicoasa si de respect la adresa Organizatorilor si a celorlalți Participanți si sa respecte întocmai Regulamentul. In timpul participării la cursa este indicat pentru a nu bloca sau stânjeni alți participant sa nu se alerge in grupuri de trei persoane sau mai mari unul lângă celălalt pentru a nu deveni obstacole pentru alți alergători. De asemenea, este indicat ca Participanții sa nu oprească brusc pentru a se alimenta sau pentru a își lega șireturile si sa se asigure ca in momentul opririi nu blochează sau stânjenesc alți alergători. Participanții vor evita sa încurce alergătorii mai rapizi sau sa-i lovească pe cei lenți, astfel daca un alergător care aleargă in spatele dumneavoastră va spune: “sunt in stânga”’, deplasați-vă în dreapta dumneavoastră si lăsați-l să treacă, daca va spune “la dreapta” deplasați-vă in stânga dumneavoastră si lăsați-l să treacă.

Participanții nu vor putea folosi Evenimentul in vederea promovării oricăror alte elementele de marketing cu excepția sponsorilor oficiali, așa cum sunt acestea puse la dispoziție de Organizator.

Orice comunicare a unor imagini sau filme din cadrul Evenimentului înregistrate de către un participant in timpul participării la Eveniment va fi folosit exclusiv pentru uz personal si nu va putea fi folosit in nici o circumstanța pentru promovări de natura comerciala sau pentru ori alt scop de reclama, marketing in afara Evenimentului, fără acordul expres al Organizatorului.

CAP 17. CONTESTAȚII

Eventualele reclamații legate de clasament sau de participarea la eveniment se pot face in scris si depuse la cortul de premii  doar in ziua evenimentului, înainte de premiere. După expirarea acestui termen, Organizatorul nu va mai lua in considerare nicio reclamație.

Contestațiile vor putea fi făcute de persoanele care s-au înscris la eveniment si au achitat taxa de participare daca o astfel de obligație exista. Pentru minori, contestația va putea fi făcută doar de către unul dintre părinți, ocrotitori legali sau profesorul care ii însoțește. Persoanele cărora li s-au refuzat participarea la eveniment sau au fost descalificate pot face contestație numai cu privire la acest aspect.

Contestația va conține numele, adresa, numărul de concurs al persoanei care face contestația, adresa acestuia de email si pe scurt, faptele pe care le contesta, motivele pentru care le contesta si probele pe care își sprijină contestația.

In măsura in care pe parcursul analizării contestației, Organizatorul va avea nevoie de elemente suplimentare va solicita aceste elemente contestatorului sau oricărei alte persoane. Organizatorul va putea verifica orice elemente si probe pe care le considera necesare pe parcursul analizei contestației. Decizia luata de organizator este finala si se comunica contestatorului la adresa de email indicata in contestație.

CAP 18. DREPTUL LA IMAGINE

Evenimentul poate fi înregistrat in scopuri de comunicare publica/informare, in orice modalitate (in special prin fotografii, înregistrări video etc), in orice mediu existent sau viitor, pentru comunicare internaționala, in orice scop, inclusiv in scop de publicitate si comercial. Prin urmare, fiecare participant acorda in mod explicit Organizatorului, persoanelor împuternicite de către Organizator si beneficiarilor (in special parteneri comerciali) permisiunea de a înregistra si de a reproduce, pe orice tip de suport, in orice format, respectiv de a reproduce si reprezenta, fără nicio remunerație, de nicio natura, numele, vocea, imaginea, si informații referitoare la activitatea sportiva desfășurata in contextul Evenimentului, pe o durata care nu poate depăși 20 ani de la data Evenimentului.

Participantul autorizează in mod expres. Organizatorul sa cedeze partenerilor la Eveniment sub-licențe pentru folosirea imaginii in scopuri comerciale si publicitare.

Fiecare participant acorda permisiunea lui deplina si irevocabila Organizatorului, beneficiarilor (in special partenerilor săi comerciali), in scopul efectuării de campanii de publicitate, promovare sau pentru vânzare

1) de a face orice modificări, adăugări sau suprimări pe care le considera necesare pentru a se utiliza imaginea sa, in condițiile definite mai jos,

2) de a include sau combina imaginea lui sau a ei cu orice semnături, expresii, sloganuri, legende, mărci, semne distinctive, informații legale, efecte vizuale si, in general vorbind, in orice utilizare in materialele de comunicare in care acestea sunt utilizate.

Pentru minori acest consimțământ este dat sub condiția ca drepturile si interesele majore ale acestora sa nu fie lezate de către părinții acestora, de către ocrotitorii legali (părinte, tutore etc) care efectuează înscriere in numele acestora.

Participantul garantează ca imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate.

Organizatorului, beneficiarilor săi si persoanelor împuternicite le este interzisa in mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii in orice format cu caracter pornografic, rasist sau xenofob, si mai mult, in general, este interzisa orice utilizare care aduce atingere demnității participantului.

Participanții sunt informați si accepta necondiționat ca imaginea lor, înregistrata de către reprezentanții oficiali ai Organizatorului, poate fi accesibila pe site-ul Evenimentului in zona destinata membrilor si pe site-ul Evenimentului in secțiunea „Rezultate”. In ceea ce privește site-ul Evenimentului, participanții înțeleg si sunt de acord ca orice utilizator de internet ii poate identifica după nume, prenume si/sau numărul de cursa.

CAP 19. DATE PERSONALE

Datele personale colectate – Asociația City Guide și partenerul de înregistrare register42km, in calitate de Operator prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal: numele si prenumele, sexul, data nașterii, naționalitatea, telefon mobil, tara si orașul de domiciliu, e-mail, cel mai bun timp personal, numele echipei (daca este cazul), coordonate bancare, imaginea foto/video, mărimea tricoului.

Scopul si modalitatea de prelucrare a datelor – Datele sunt colectate de către furnizorul de servicii de înregistrare când va înregistrați la eveniment,. Datele personale furnizate de către fiecare participant prin intermediul formularului de înregistrare vor fi păstrate in format electronic.

Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie in vederea înregistrării participanților la competiții si organizarea corespunzătoare a acestora si sunt necesare in vederea procesării taxelor de participare la cursele care necesita taxa de înscriere. Rezultatele personale la curse vor fi de asemenea înregistrate, păstrate, prelucrate si publicate in vederea creării clasamentului, creării unei arhive si tipărirea personalizata a rezultatelor pe diplome.

Refuzul de a furniza datele – Datele solicitate sunt esențiale pentru organizarea evenimentului. Prin urmare, in cazul refuzului persoanei vizate de a furniza aceste date, Operatorul va refuza înregistrarea in cursa/curse. Prin înregistrare participantul consimte la înregistrarea, prelucrarea utilizarea datelor personale in scopurile descrise la acest paragraf.

Dezvăluirea datelor personale – organizatorul nu dezvăluie datele dvs. personale niciunei terțe parți cu excepția situației când exista o obligație legala in acest sens, la cererea autorităților îndreptățite (ex. Echipe de prim ajutor, Politie, Agenția Națională Anti-Doping etc) sau când apreciem ca este necesar in vederea investigării, prevenirii sau pentru a acționă împotriva unor situații potențial ilegale, in caz de suspiciuni de frauda sau situații de urgenta care implica punerea in pericol a integrității fizice sau a securității oricărei persoane.

Securitatea datelor personale – organizatorul a implementat masuri tehnice si organizatorice rezonabile pentru a asigura datele dvs personale împotriva pierderii accidentale, a accesului, folosirii, distrugerii sau dezvăluirilor neautorizate.

Drepturile dvs. – aveți următoarele drepturi in conformitate cu prezentul Regulament si conform Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR):

– Dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor;

– Dreptul de accesa datele personale pe care le deținem despre dvs;

– Dreptul de a rectifica datele pe care le deținem in cazul in care acestea sunt incorecte sau incomplete;- Dreptul de a fi uitat, adică dreptul de ne solicita ștergerea datelor personale deținute;

– Dreptul de a restricționa prelucrarea datelor personale;

– Dreptul la portabilitatea datelor, adică de a fi transferate către o alta organizație;

– Dreptul de a obiecta ca datele dvs. personale sa fie folosite in anumite scopuri;

In cazul in care doriți sa reclamați modalitatea de gestionare a datelor dvs., va rugam sa contactați prin formularul de contact www.aradrun.ro.

Parteneri